lundi 20 mai 2013

Gezinsdag CD&V in het teken van vernieuwing


BELGA | Bron: VRT

 

Foto: BELGA


In het dierenpark Planckendael houdt de CD&V vandaag haar gezinsdag onder het thema 'Goedgezind'. Maar liefst 6.000 mensen hebben zich inschreven. Volgens de partij is dat een absoluut record. De vernieuwingsoperatie Innesto, die voorzitter Wouter Beke enkele weken geleden voorstelde, was hét gespreksonderwerp. Vooral de voorstellen rond onderwijs zorgden voor geanimeerde discussies tussen de zowat zesduizend aanwezige leden.

CD&V hield op Pinkstermaandag haar traditionele gezinsdag in dierenparkPlanckendael. In de voormiddag kon er in groepjes met alle kopstukken van de partij worden gediscussieerd over de vernieuwingsvoorstellen, die in het najaar tot het partijprogramma voor de komende Vlaamse en federale verkiezingen moeten leiden.

'Onze voorstellen leven, zoveel is zeker', concludeerde Wouter Beke na een rondje debatteren. 'Ons idee om de schoolvakantie in te korten heeft felle voor- en tegenstanders. Eén van de interessante voorstellen die ik vandaag heb gehoord is om de vakantie op twee maanden te houden voor de humaniora en ze enkel in te korten voor het basisonderwijs. Het is namelijk vooral daar dat zich problemen stellen met leerachterstand en dat ouders moeilijk opvang vinden voor hun kinderen.'

Vlaams minister-president Kris Peeters verzekerde dat de input van de leden zal worden gebruikt om het definitieve programma vorm te geven. 'De discussies werden inhoudelijk op een hoog niveau gevoerd, dat heeft mij verrast', zei hij maandagmiddag.

Volgens Vlaams minister Jo Vandeurzen is deze werkwijze een primeur voor de partij. 'Het is bij mijn weten de eerste keer dat er op deze manier aan een programma wordt gewerkt', zei hij. 'Dit leidt ook bij onze leden tot het inzicht dat het niet zo simpel is om oplossingen te formuleren.'


 

COMMENTAIRE DE DIVERCITY

LE CONGRES DE PLANCKENDAEL


On imagine difficilement Michel ou Lutgen réunir leur congrès enfant admis, un premier mai ou un jour d'ascension, à Walibi ou à la foire de midi.

Thème l'enseignement! 6.000 participants, c'est caisse! il fallait y penser. Est-ce à dire que le CD&V retrouve du punch après les uppercuts assenés par la N-VA son ancien allié?

On le dirait. Affaire à suivre.

Retenons tout de même que tout ce qui est bon pour le CD&V est dommageable au démagogue insolent de la NVA

MG

 

Aucun commentaire: