mardi 14 mai 2013

Kunstenaar verstopt Manneken Pis

 © brusselnieuws.be

Petro Wodkins, een kunstenaar uit Rusland, heeft Manneken Pis maandagochtend verstopt achter een beeld van zichzelf genaamd PissingPetro. Dat is ondertussen alweer weggehaald, maar de actie werd gefilmd en op het internet gezet.Pissing Petro

De politie merkte snel dat er iets niet pluis was en schakelde de bevoegde dienst van de Stad Brussel in om Pissing Petro te verwijderen.

Met zijn stunt wilde Wodkins de toeristen op de proef stellen.

"België is een klein saai land en Brussel een saaie stad, gevuld met saaie toeristen", klinkt het op zijn website. "In het centrum van Brussel staat een lelijk, klein standbeeld van een plassend jongetje waar toeristen op afkomen. "Wat zou er gebeuren als we dat lelijke standbeeld zouden inruilen voor iets moois? Zoals een standbeeld van Petro. Zouden toeristen het verschil merken?"

Bekijk hier de video van de actie op BDW

 

COMMENTAIRE DE DIVERCITY

MANNEKE PIS, PETIT GARS DE BRUXELLES

L'initiative de cet artiste russe m'a fait sourire.

C'est vrai que le site de la rue de l'étuve où Julien urine depuis des siècles est devenu d'un triste absolu où ne s'attardent plus que des touristes japonais blasés,i armés de leur Nikon.

Que de fois le petit gars de Bruxelles aux mille costumes n'a été volé et remplacé parc des copies. Il m'arrive de passer par là sans même m'arrêter. On comprend mal que le gouvernement de la Région Bruxelles capitale fasse si peu de cas de l'icône de la capitale de l'Europe.

MG

 

 

Aucun commentaire: