lundi 3 juin 2013

Leraar vergelijkt Wallonië met Albanië

De Standaard


Een leraar aardrijkskunde aan het Koninklijk Atheneum van Etterbeek heeft zich de woede van de ouders van zijn leerlingen op de hals gehaald. Hij deelde een kaart van Wallonië op in WalliforniëWallabama enWallbanië. Karikaturaal en choquerend, vinden de ouders.

De leraar aan het Nederlandstalige Atheneum van Etterbeek, waar 75 procent van de leerlingen Franstalig is, deelde de kaart van Wallonië in drie delen, schrijft de Franstalige krant La Capitale dit weekend. De welvarende as tussenBrussel-Namen-Aarlen noemde hij Wallifornië (naar Californië), de Ardennen werden Wallabama, genoemd naar Alabama omdat daar vooral weiden en bossen zijn. En de regio’s van Charleroi en Bergen werden Wallbanië gedoopt. Dat zijn de regio’s waar vroeger de zware industrie gevestigd was, maar die nu getroffen worden door armoede en werkloosheid.

BELEDIGEND

De ouders van de leerlingen van de school spreken hun afkeer uit van de vergelijking. Ze noemen de tekening karikaturaal en beledigend, zeggen ze aan de RTBF. Beledigend niet alleen voor Wallonië, maar ook voor Albanië. Volgens hen zit er bovendien ook een politieke interpretatie achter.

De directeur-generaal van de Nederlandstalige scholen in Brussel zegt aan RTBF dat hij niet op de hoogte was en dat hij de situatie zo snel mogelijk wil aankaarten met de directie van het Atheneum.

 

COMMENTAIRE DE DIVERCITY

PLUTÔT  INTERNET

Plutôt un enseignement de la géographie informatisé que ce genre d'incongruité. On sait que les chefs d'établissement noyés dans la paperasse n'ont pas le temps de s'occuper de l'enseignement dans leur école (oui, relisez donc cette phrase!) Mais que font donc les inspecteurs?  Mais attention, ce n'est pas innocent et sent l'intoxication via la mentalité N-VA. Pas vraiment de quoi faire avancer le vivre ensemble.

There is something rotten in the state of Flanders.

MG

 

 

 

Aucun commentaire: