mardi 23 juillet 2013

Belga en Le Pavillon alletwee 'beste terras'

© brusselnieuws.be/tvbrussel

Warme dagen smeken om een goed terras. Volgens de sociale mediawebsite Foursquare is er geen betere plek dan Café Belga op het Flageyplein. De kijkers van Télé Bruxelles kozen voor Le Pavillon op het Anderlechtse DapperheidspleinHet terras van Café Belga (© Heleen Rodiers)

Mediabureau Voice nam de scores van cafés met terras op Foursquare onder de loep. Café Belga op het Flageyplein komt met een score van 9.3 op 10 als winnaar uit de bus. Chez Franz op de Hoge-Bruggelaan in Elsene  en Cook &Book in Sint-Lambrechts-Woluwe delen de tweede plaats met 9.2 op 10. Op drie staat Le Fontainas op de Kolenmarkt. “Niet toevallig bars waar een jong en trendy publiek met smartphones over de vloer komt”, klinkt het bij Voice.

Foursquare is een sociale netwerksite waarbij gebruikers kunnen laten weten waar ze zich bevinden. Sinds eind vorig jaar geeft de site ook een score aan de plaatsen die zijn gebruikers aandoen. Bij de berekening van die score wordt onder meer rekening gehouden met het aantal tips, likesdislikes en check-ins. De scores die buurtbewoners geven weegt dan weer zwaarder door.

Met het goede weer in het achterhoofd organiseerden onze collega’s van TéléBruxelles vorige maand al eens een verkiezing van het tofste terras bij hun kijkers. De kijkers van de zender hielden er een heel andere mening op na dan de appgebruikersLe Pavillon op het Dapperheidsplein in Anderlecht kwam als de eerder verrassende winnaar uit de bus, ondanks een eerdere magere score van 7,1 op 10 op Foursquare. Twee en drie zijn daar de Union op het Sint-Gillisvoorplein en de Bar Du Matin op het Albertplein in Vorst.

Top 10 op Foursquare

1.
Café Belga – FlageypleinElsene
2.
Chez Franz – Hoge-BruggelaanElsene
3.
Cook & Book – Vrijetijdsplein, Sint-Lambrechts-Woluwe
4.
Le Fontainas – Kolenmarkt, Brussel
5.
Bar du Matin – Alsembergsesteenweg, Vorst
6.
Maison du Peuple – Sint-Gillisvoorplein, Sint-Gillis
7.
Mappa Mundo – Karperbrug, Brussel
8.
Scott’s Bar – Warmoesberg, Brussel
9.
De Markten – Oude Graanmarkt, Brussel
10.
Flamingo – Lakensestraat, Brussel

Top 10 van Télé Bruxelles

1.
Le Pavillon – Dapperheidsplein, Anderlecht
2.
Brasserie de l'Union - Sint-Gillisvoorplein, Sint-Gillis
3.
Bar du Matin – Alsembergsesteenweg, Vorst
4.
Café Belga – FlageypleinElsene
5.
Le Fontainas – Kolenmarkt, Brussel
6.
Le Zebra – Sint-Goriksplein, Brussel
7.
Le Saint-Hubert – Ardense Jagersplein, Schaarbeek
8.
La Carrette – Walenstraat, Jette
9.
Maison du Peuple – Sint-Gillisvoorplein, Sint-Gillis
10.
De Koning van Spanje – Grote Markt, Brussel

 

COMMENTAIRE DE DIVERCITY

PAS D'ACCORD DU TOUTEt quid de la géniale terrasse du super café de l'Athénée, au chevet de l'Eglise saint-Boniface et face à l'ancien athénée de Ixelles, mon top du top?

Et quid de la géniale terrasse du BRYC au pont van Praet qui offre une vue somptueuse sur le port de  plaisance et le canal: on se croirait à Ostende-les-Bains.

Et quid du Chalet Robinson, des Etangs Mellaerts?

Enfin et surtout: quid de l'esplanade du Parc Josaphat, l'endroit le plus fabuleux de Bruxelles où il y avait jadis une terrasse de rêve. Elle existe toujours mais le Collège de Schaerbeek ne délivre plus de permis d'exploitation. Un vrai scandale!

MG

 

Aucun commentaire: