jeudi 22 août 2013

Turkije stuurt Genkse Syrië-strijder terug naar België


© ap.

Drie Genkenaren hebben vorige week een poging ondernomen om Turkije binnen te geraken. Aan de Grieks-Turkse grens werd het trio echter geweigerd. Een van de drie stond geseind als mogelijke kandidaat om met de oppositie tegen het regime van Assad te gaan strijden. Dat weet de krant Het Belang Van Limburg.

De 26-jarige man van Italiaanse afkomst, die zich bekeerde tot de islam,  stond op een lijst, die ons land doorgegeven heeft aan de Turkse autoriteiten. België vraagt nadrukkelijk om de personen op de lijst geen toegang tot het land te verschaffen. Sinds de lijst in mei overgemaakt werd aan Turkije zijn al taljongenren teruggestuurd. 

Een van de andere mannen is vermoedelijk de vader van de jongeman. Over de identiteit van de derde persoon is niets bekend. Het drietal is momenteel terug in Genk, maar niets sluit uit dat de jongeman opnieuw een poging zal ondernemen om naar Syrië te reizen. Daarom worden ze door de politie in de gaten gehouden.

Eerder deze week raakte nog bekend dat Maaseik drie Syrië-strijders uit het bevolkingsregister had geschrapt. Ondertussen zou een van de drie gesneuveld zijn in Syrië.


 

COMMENTAIRE DE DIVERCITY

LES HEROS SONT FATIGUES


Les combattants islamistes flamands et bruxellois font leur come back, au sens où ils tentent de rentrer au pays.

Question: comment les recevoir? Comme des fils prodigues ou comme des parias?

Curieux pays que la Belgique qui refuse de proposer l'asile politique à un Bradley Manning, condamné aux States à 35 ans de prison pour son acte héroïque, mais ne voit aucun inconvénient à rapatrier des combattants salafistes qui ont appris à manier les armes et fait le coup de feu en Syrie.

MG

 

 

Aucun commentaire: