samedi 28 septembre 2013

Dewinter klopt DeWever als flinkste flamingant

Femke Van Garderen 


© photo news


Bart De Wever ontvangt het vorstenpaar met een das met print van goudgele leeuwen. Een subtiele prik? ''Het zijn Venetiaanse leeuwen.''

Het bezoek van het koningspaar aan Antwerpen is niet rimpelloos verlopen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) ontving Filip en Mathilde met leeuwen op zijn das. De titel van 'flinkste Vlaming' moest hij evenwel afstaan aan VB-kopstuk Dewinter© belga.

Filip Dewinter gaat flink te keer. Ostentatief verscheurde hij enkele Belgische vlaggetjes.

Veel royalisten waren er niet gisteravond op het Antwerpse eilandje. Slechts een duizendtal, maximaal 1.500 mensen daagden volgens de schattingen van de lokale politie op op het traject tussen het MAS en het Red Star Line-museum. Een magere opkomst, zeker in vergelijking met de intredes in andere provincies.
Het was ook het koningskoppel niet dat met de aandacht ging lopen. Die zoog het honderdtal demonstranten van Voorpost, de Vlaamse Volksbeweging en Jong N-VA aan de overkant van de straat naar zich toe. De flaminganten trakteerden de vorst en vorstin op slogans als 'Delphine koningin'.

Veel te flauw, vond Vlaams Belanger Filip Dewinter en hij ging verder. Veel verder. Met de camera's in zijn kielzog stapte hij parmantig als een pauw op de koningsgezinde toeschouwers af, trok hij Belgische papieren vlaggetjes uit hun handen en verscheurde ze ostentatief. Tot grote consternatie van de omstanders.

DIEPSTE INBORST
Onder zijn leiding trachtten de republikeinse demonstranten ook uit de voorziene zone rond het parcours te breken. Dewinter werd even apart genomen door de politie, maar een bestuurlijke aanhouding volgde niet. Bij zeven mensen van Voorpost was dat wel het geval. Maar ook zij zouden gisteravond nog zijn vrijgelaten.

Dan gaf De Wever een stuk subtieler uiting aan zijn republikeinse inborst. Begin deze week was hij nog te gast op het paleis en de burgemeester beweert ook goed overweg te kunnen met de koning. Maar een fan? Verre van.

Geen boude stellingen, geen grootse gebaren bij De Wever echter. Het waren 's mans kleren die gisteren boekdelen spraken. De burgemeesterssjerp in de driekleur bleef netjes in de kast, in de plaats droeg De Wever een blauwe das met print van goudgele leeuwen. Een subtiele prik, een kleine veruitwendiging van zijn diepste gedachten. Al sprak de N-VA-voorzitter dat uiteraard stoïcijns tegen. "Het zijn Venetiaanse leeuwen. Geen reden om daar achterdochtig over te doen."COMMENTAIRE DE DIVERCITY

LA CRAVATE NATIONALISTE


Une pas très "Joyeuse Entrée" à Anvers pour Mathilde et Philippe dans la Métropole anversoise. Leurs majestés s'y attendaient. Peu de fans du couple royal sur le parcours mais les nationalistes à l'appel, plutôt à la pelle!

Philippe De Winter, sale gamin, s'est surpassé en déchirant les petits drapeaux en papier noir jaune rouge arborés par les royalistes devant les caméras que ce spectacle sembla aimanter comme un étron attire les mouche.

Bart De Weverlaissa sa ceinture de Bourgmestre aux trois couleurs nationales dans le tiroir de son cabinet maïoral, en revanche il arborait une jolie cravate bleu nuit à lions d'or. "Des lions vénitiens" a-t-il précisé, goguenard. A flamingant rabique, flamingant rabique et demi.

Plus populiste que ça...PARTIJLEIDER GOUDEN DAGERAAD OPGEPAKT IN GRIEKENLAND

Bron: Belga


© afpNikolaos Michaloliakos.

De Griekse politie heeft vanochtend de leider van de neonazistische partij Gouden Dageraad opgepakt voor het oprichten van een criminele organisatie. Behalve partijleider Nikolaos Michaloliakos is ook een parlementariër van de extreem rechtse partij gearresteerd. Daarnaast zijn er nog arrestatiebevelen uitgevaardigd. Volgens Griekse media heeft de politie vastgesteld dat er banden zijn tussen hoge partijfunctionarissen, knokploegen en criminele elementen.

De operatie volgt op de moord 18 september in Athene op de linkse rapper Pavlos Fyssas (34). Hij stond bekend als antifascist. Kort nadat Fyssas was doodgestoken werd een 45-jarige man aangehouden die aanhanger van Gouden Dageraad zou zijn. Hij bekende de moord te hebben gepleegd. Volgens een woordvoerder van de antikapitalistische partij Antarsya gebeurde de aanval in het bijzijn van agenten, maar ondernamen die niets.

De politie deed na de moord invallen bij kantoren van Gouden Dageraad. De partij die 18 van de 300 zetels in het parlement heeft, zegt niets met de steekpartij te maken te hebben. De partij dreigde haar 18 leden uit het parlement te halen als de invallen niet zouden stoppen.

De moord op Killah P., zoals de rapper in de hiphopwereld bekendstond, leidde tot protesten in Athene en andere delen van Griekenland. De Griekse presidentKarolos Papoulias zei dat Grieken fascisme geen enkele ruimte mogen geven. Hij liet weten dat het tijd is om verantwoordelijkheid te nemen en dat er politieke daadkracht nodig is om fascisme te bestrijden.

In het Zuid-Europese land zijn afgelopen jaren honderden racistische geweldsincidenten geweest. Een volksvertegenwoordigster van de Gouden Dageraad zorgde een jaar geleden voor ophef door immigranten te bestempelen als 'ondermensen'. Kort daarna hief het parlement de onschendbaarheid van enkele parlementsleden van de partij op.

 

COMMENTAIRE DE DIVERCITY

EN PRISON LE COLLEGUE A DEWINTER!

 

Aucun commentaire: