lundi 7 octobre 2013

Koning Boudewijn tapte telefoon Albert en Paola af

Kim Van de Perre − DM  − Bron: Het Laatste Nieuws

© photo newsVlnr: Huidig Koning Filip, Koning Boudewijn, Koning Albert II.


Jarenlang liet koning Boudewijn de telefoontjes voor Albert en Paola afleiden naar het paleis in Brussel, zodat hij kon controleren wie met zijn broer en schoonzus belde. Dat onthulde het VTM-magazine 'Royalty' in zijn uitzending van gisteravond.

Royalty kreeg een document inhanden waaruit blijkt dat alle telefoonlijnen van de kastelen en binnenlandse verblijven van de koninklijke familie werden gecentraliseerd in Brussel. Die centrale was er al ten tijde van Leopold III, maar werd in de jaren zestig door wijlen koning Boudewijn handig gebruikt om bepaalde telefoontjes te blokkeren. "Zo besloot hij welke telefoontjes van de vrienden van Paola, maar ook van zijn broer Albert, al dan niet doorverbonden mochten worden", zegt koningskenner Mark Van den Wijngaert.

Albert en Paola gingen op dat moment door een huwelijkscrisis. In Belvédère in Laken, waar het koppel woonde, hadden ze elk een eigen vleugel van het kasteel. De twee gingen elk hun eigen weg en hielden er een eigen vriendenkring op na. "Niet lang daarna doken verhalen van buitenechtelijke romances op", vertelt Van den Wijngaert. "Societybladen publiceerden foto's van Paola in het nachtleven, op plezierjachten, arm in arm met mannen. Daarop besloot Boudewijn haar telefoonverkeer te screenen. Hij gaf de centrale operator of telefoniste een lijst nummers die geblokkeerd moesten worden als ze op het scherm verschenen."

 

COMMENTAIRE DE DIVERCITY

ON N'A PAS FINI D'EN APPRENDRE.

Baudouin, le roi prêtre, sancto subito disait l'Eglise qui aujourd'hui se tait sur le sujet.

Abus de pouvoir? Non peut-être?

 

 

Aucun commentaire: