jeudi 24 octobre 2013

"Syriëstrijders trainen in de Ardennen"© photo news. (Illustratiefoto)

Een Nederlandse radicale moslim houdt in ons land trainingskampen voor geloofsgenoten. Een week verbroederen in de Ardennen, met aandacht voor de islam, sport en spel, zo klinkt het op Facebook. Volgens de politie en het parket is er meer aan de hand en worden de jongeren getraind voor de strijd in Syrië. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De kans dat de radicale Abou Moussa van 25 tot 1 november in de Ardensebossen een gezellige bivak organiseert, is klein volgens de speurders. De Nederlandse radicaal heeft banden met Fouad Belkacem - de leider van Sharia4Belgium - en treedt op als spreekbuis van de jihadstrijders bij onze noorderburen. Bovendien stelde hij eerder 80 procent van de vertrokken Syriëstrijders uit onze regio persoonlijk te kennen. 

Uit een bericht dat Moussa postte op een beveiligde Facebookpagina blijkt dat het kamp doorgaat van 25 oktober tot 1 november en 130 euro kost. Er is plaats voor 15 moslimjongeren, al ongeveer 7 gelijkgezinden zouden hebben toegestemd. In het vakantiehuis zijn ook een sauna en zwembad aanwezig.

De oproep verontrust de Belgische veiligheidsdiensten. Het zou immers niet gaan om een gezellig uitje onder moslimjongeren, maar om een trainingskamp voor Syriëstrijders. Tal van Belgische jihadstrijders hielden voor hun vertrek gelijkaardige excursies in het zuiden van ons land, bevestigen verschillende bronnen, aldus nog de krant.

 


COMMENTAIRE DE DIVERCITY

PAUVRES ARDENNES

 

On les crut longtemps infranchissables. Elles n'ont pas arrêté les panzer allemands. Et voici qu'elles serviraient de camp d'entrainement  pour les jeunes jihadistes de chez nous.

A vérifier mais terrifiant si cela devait se confirmer.  

 

Aucun commentaire: