samedi 17 juin 2017

Sp.a eist alle betalingen stop te zetten: "Tijd van praten is voorbij"


SSL
De Morgen 


Sp.a-voorzitter John Crombez. ©BELGA

Stoppen met het betalen van alle zitpenningen en vergoedingen in het kluwen van vzw's en bestuursstructuren in Brussel tot het onderzoek van de Brusselse parlementaire commissie afgerond is. Die eis zal de sp.a maandag aan al haar verkozenen in het Brussels Gewest overmaken, om het in elk van de 19 gemeenten ter stemming te brengen.
Sp.a-voorzitter John Crombez bevestigt de nakende eis van zo'n 'bewarende maatregel': "Elke dag komt er een paar 100.000 euro bij, in vzw's waar niemand precies van wist dat er een besloten bureau boven op de raad van bestuur bestond en dat de vergoedingen zo hoog waren. Dat moet stoppen. Of we moeten er toch tenminste over waken dat het belastinggeld niet langer naar buiten rolt, vóór alle onderzoeken - van de stad Brussel zelf, van de parlementaire onderzoekscommissie en van het parket - afgerond zijn."
Zo'n bewarende maatregel is niet afdwingbaar door bijvoorbeeld een klacht bij het parket, maar na een politieke beslissing op het gemeentelijke niveau is het juridisch wel perfect mogelijk om alle betalingsopdrachten voor vergoedingen in de vorm van zitpenningen of verloningen voor de bestuursleden - dus niet voor de werking van de vzw of het loon van de medewerkers - tijdelijk op te schorten. Maar dan moet die eis wel in elke van de negentien Brusselse gemeenten goedgekeurd worden in de gemeenteraad.
Vermits sp.a in negen van de negentien gemeenten in de meerderheid zit, heeft Crombez goede hoop op slagen. "Dat iedereen nu maar eens bewijst dat ze meer willen doen dan er alleen maar praten."


COMMENTAIRE DE DIVERCITY
LA SPA DECLARE LA GUERRE AU PS BRUXELLOIS

On s’étonnera que la canonnière N-VA n’entre pas encore en batterie. On ne perd rien pour attendre. Yvan Mayeur risque bien d’avoir par sa soif du gain donné le coup de grâce à la région bruxelloise et le coup d’envoi de l’indépendance flamande. A suivre.
MG

Aucun commentaire: